Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek

Speech balloon containing an English flag

Slumpad titel

Bokframsida

Visa fler böcker.

Berätta din historia

Skriv din egen historia

Hur har ditt queera liv levts? Här kan du skriva ner minnen från ditt liv som kan kasta ljus över historien eller inspirera, glädja och intressera andra. Du kan skriva hur kort eller långt du vill (upp till 20 000 tecken). Av integritetshänsyn kommer QRAB att anonymisera texterna innan publicering på hemsidan, men när du skriver kan du vara så anonym eller öppen som du själv är bekväm med. Det går bra att skriva på vilket språk som helst, men texter på andra språk än svenska och engelska kan ta längre tid innan de publiceras.

Till varje historia skriver du en rubrik och väljer ett eller flera teman som passar - du kan alltså skriva en enda innehållsrik text och välja flera teman, eller göra flera inlägg som fokuserar på enskilda teman. Har du förslag på fler teman kan du lägga till dem. För att läsarna och framtiden ska få ett sammanhang till berättelserna får du gärna fylla i uppgifterna om tid, plats m.m., men det är inget krav.

Det kan dröja lite innan texten publiceras, eftersom den först behöver läsas igenom och eventuellt anonymiseras. Alla insända berättelser bevaras i QRAB:s digitala arkiv, men vi förbehåller oss rätten att inte publicera vissa texter. Har du frågor om hur texterna hanteras får du gärna skicka ett mejl till var.historia@qrab.org.

Uppgifter som är bra att lämna

(frivilligt - observera att av integritetshänsyn kommer QRAB att att anonymisera texterna innan publicering på hemsidan):

När utspelade sig historien?:
Hur gammal var du då?:
Var utspelade sig historien?:
Finns det mer information någonstans?:
Hur identifierar du dig?:(t.ex. queer, lesbisk, bi, bög, trans, pan, ickebinär och/eller annat)
Mejladress?:(publiceras inte, men kan anges om du vill att QRAB ska kunna kontakta dig)
Teman

(för att sätta igång minnen - utgå ifrån minst ett)

Egna temaförslag
Din berättelse Rubrik Text